Previous slide
Next slide

Een zonneboiler is een duurzaam product waar u uw energienota drastisch mee kunt verlagen. Dit apparaat kan de instraling van de zon omzetten in bruikbare energie waar u uw huis, kantoor en winkel mee kunt verwarmen. Dit komt neer op een besparing van enkele honderden euro’s per jaar.

Hoe werkt een zonneboiler

Zonneboiler zet energie om in warmte

Als je je vaatwasser en wasmachine op een zonneboiler-systeem aansluit bespáár je wel op elektriciteit, maar een zonneboiler zet zonne-energie om in warmte, niet in elektriciteit. Maar wist je dat van al het energieverbruik in Europa zo’n 49% gebruikt wordt voor warmte (warm water en verwarming), en ‘slechts’ 20% voor elektriciteit? Als je dus echt een bijdrage wilt leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot, dan is een systeem dat je helpt in je warmtevoorziening dus een stuk interessanter dan een systeem dat elektriciteit genereert. Zie hiervoor de grafiek van het Europees Centrum voor Nucleaire Energie (CERN) hieronder. En wist je trouwens dat zonthermische warmte wereldwijd ook veruit de grootste duurzame energiebron is?

Kwaliteitsmerken

Op basis van jarenlange ervaring hebben wij gekozen voor een aantal betrouwbare merken met een voorspelbaar rendement. Deze gerenommeerde A-merken hebben een bewezen staat van dienst en worden geproduceerd en geleverd door grote bedrijven uit de branche.

Zonneboilers vs zonnepanelen: hoger rendement met een zonneboiler

De zonnecollectoren in een zonneboiler-systeem van Rivusol bestaan uit hoogvacuüm glazen buizen. In de markt van zonneboilers is door Kiwa en TNO aangetoond dat de Rivusol-systemen het hoogste rendement halen. En wist je dat het omzetten van zonne-energie in warmte tot vier keer zo efficiënt gebeurt als het omzetten van zonne-energie in elektriciteit? Dit betekent dus dat je met hetzelfde oppervlak aan collectoren drie tot vier keer meer energie opwekt.

Opbrengst zonnepanelen: 540 kWh

Huis met (photovoltaïsche) zonnepanelen: 3 panelen van 1 x 1,64m is in totaal 5 m2 oppervlak.

Opbrengst Rivusol zonnecollectoren: 2000 kWh

Huis met Rivusol-zonnecollectoren: 30 vacuümbuizen; verbruik 175 l/dag; oppervlak is 5 m2

Prijzen

Zonnepanelen en zonneboiler combineren

De meest duurzame oplossing is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen. De boiler gebruik je voor het verwarmen van je water en huis en de panelen gebruik je dan voor het opwekken van elektriciteit. Je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wordt dan aanzienlijk lager.

Indien je echter een keuze tussen zonnepanelen en een zonneboiler maakt, houd dan in je achterhoofd dat:

  • niet alleen de aanschafkosten van een zonneboiler een stuk lager liggen,
  • maar dat het ook tot vier keer meer energie oplevert in de vorm van warmte.

Er bestaat een regeling waarbij u enkele honderden euro’s terugkrijgt van de rijksoverheid. Dat is de ISDE-regeling. Uw nieuwe zonneboiler moet wel op de zogenaamde apparatenlijst van de RVO staan.

Een zonneboiler gaat ongeveer 15 tot 25 jaar mee.

Tips en overwegingen voor zonneboiler verwarming:

  • Met een zonneboiler benut je gratis de energie van de zon. Zelfs op bewolkte dagen levert hij warmte door de ‘absorptie’ van licht.
  • Een zonneboiler is in Nederland het goedkoopste en eenvoudigste systeem om zonne-energie te benutten met de kortste terugverdientijd.
  • Een zonnecollector is een robuuste techniek die weinig onderhoud nodig heeft en niet gevoelig is voor storingen.
  • Een zonneboiler is relatief eenvoudig te installeren en kan geplaatst worden naast het bestaande verwarmingssysteem.
  • Een zonnecolletor komt het best tot zijn recht op het zuiden onder een hoek van 45 graden, waar hij op het warmste punt van de dag de energie kan benutten.
  • Goede bijdrage aan het milieu door ongeveer 5000 kilo CO2 minder uit te stoten.
  • De verwachting is dat de gasprijzen komende jaren flink zullen stijgen
  • Een huishouden ontvangt ongeveer € 650 subsidie. Dit is afhankelijk van het type zonneboiler.

U kunt ons zowel telefonisch als via de email bereiken. Uw vragen worden zo spoedig mogelijk beantwoord.

Persoonlijk contact is erg belangrijk. Vandaar dat wij u graag een bezoek brengen bij u thuis voor een vrijblijvende offerte.

Wij bieden u scherpe prijzen aan, tegelijkertijd goede kwaliteit.

Onze monteurs zijn ervaren in hun werk, zoals ook onze inhuur bedrijven.

Bereikbaar bij storingen binnen kantooruren: 06-37342388 Bereikbaar bij storingen buiten kantooruren: hollandgaatduurzaam@gmail.com

Het is mogelijk om de opgewekte vermogens via een app te volgen op uw telefoon.

Neem contact met ons op voor advies of een offerte