Previous slide
Next slide

Verschillende mogelijkheden voor een warmtepomp​

  • Lucht-lucht warmtepomp: Dit is de meest voorkomende warmtepomp die in principe in iedere woning kan worden toegepast. Deze warmtepomp is een betaalbare oplossing om te kunnen besparen op de energierekening, maar heeft wel een beperkte rendement vergeleken met de andere warmtepompen.
  • Grondwater warmtepomp: Dit is een van de meest rendabele waterpompsystemen. Het koste plaatje is wel afhankelijk van het type buizennetwerk, en moet er rekening gehouden worden met extra kosten door de dure boringen die uitgevoerd moeten worden.
  • Water-water warmtepomp: Deze is vergelijkbaar met de grondwater warmtepomp. Ook hier moet rekening gehouden worden met de extra kosten door de dure boringen die uitgevoerd moeten worden omdat er diepe putten worden gegraven. Maar het rendement is erg hoog.
  • Lucht-water warmtepomp: Het rendement ligt iets lager in vergelijking met de grondwater warmtepomp. Maar ook de kosten zijn een stuk lager. Hier hoeft er geen gebruikt gemaakt worden van de boringen. Op langer termijn kan dit een zeer aanzienlijk financieel voordeel opleveren.
Wij hebben gekozen voor het Lucht water warmtepomp systeem omdat dit systeem de beste Prijs opbrengst verhouding heeft en het beste toe te passen is in bestaande woningen.

Hoe werkt een warmtepomp

Een warmtepompsysteem onttrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naar bruikbare warmte om het huis mee te verwarmen of voor warm water gebruik. De warmte pomp is dus een elektrische vervanger van de CV-ketel De warmtepomp is te vergelijken met een koelkast. In de koelkast wordt warmte onttrokken aan de binnenkant, waardoor de temperatuur daalt. De warmte wordt doorgeven aan de buizen die aan de achterkant van de koelkast zitten, die vervolgens de warmte weer afgeven aan de buitenlucht. Een warmtepomp-systeem is dus een omgekeerde koelkast. Een warmtepomp systeem bestaat uit verschillende onderdelen:
  • Warmtebron: De warmtepomp onttrekt hier zijn warmte aan. In deze toepassing is dat de buitenlucht.
  • Verdamper: Dit is de warmtewisselaar gevuld met koudemiddel die de warmte opneemt.
  • Compressor: Deze zorgt ervoor dat de temperatuur van het koudemiddel stijgt onder hogedruk.
  • Condensor: Dit is een warmtewisselaar die er voor zorgt dat het koudemiddel de warmte afgeeft aan het cv-water (voor verwarming of warm water gebruik)
  • Expansieventiel: Deze zorgt ervoor dat de temperatuur van het koudemiddel weer daalt en weer  opnieuw warmte kan opnemen in de verdamper.

Kwaliteitsmerken

Op basis van jarenlange ervaring hebben wij gekozen voor een aantal betrouwbare merken met een voorspelbaar rendement. Deze gerenommeerde A-merken hebben een bewezen staat van dienst en worden geproduceerd en geleverd door grote bedrijven uit de branche.

Keuze

U heeft een keuze uit 3 verschillende soorten toepassingen:

  • Volledig elektrische warmtepomp: Hierbij heb je geen cv-ketel meer nodig. Deze optie kiest u bij nieuwbouw of als u huis goed geïsoleerd is en voorzien is van vloerverwarming.
  • Hybride warmtepomp: deze werkt samen met de cv-ketel. Als de warmtepomp niet toereikend is springt de cv-ketel bij. Deze optie kiest u in bestaande woningen welke gedeeltelijk voorzien zijn van vloerverwarming en traditionele radiatoren.
  • Ventilatiewarmtepomp: dit is een kleine warmtepomp die warmte uit de ventilatielucht haalt.

 

Weetjes

  • Een warmtepomp is goed voor het klimaat: je CO2-uitstoot voor verwarming daalt met zo’n 40 tot 60 procent. En ook je energierekening gaat omlaag.
  • Door de combinatie met zonne-energie (bijv. zonnepanelen) neemt het stroomverbruik in huis toe, en het gasverbruik af. En wordt de CO₂-uitstoot nog lager.
  • De overheid geeft tot 2021 subsidie. De hoogte van de subsidie voor warmtepompen ligt tussen de € 1.000,- en € 2.500,- en is afhankelijk voor welk merk/type pomp u kiest. Daarnaast bespaart u meteen geld op uw maandelijkse energierekening.
  • Voor een volledige warmtepomp moet uw huis goed tot zeer goed zijn geïsoleerd.
  • Is uw huis na 1974 gebouwd? Dan is de kans groot dat je een mechanisch ventilatiesysteem hebt en is uw huis geschikt is voor een ventilatiewarmtepomp.

Prijzen

U kunt ons zowel telefonisch als via de email bereiken. Uw vragen worden zo spoedig mogelijk beantwoord.

Persoonlijk contact is erg belangrijk. Vandaar dat wij u graag een bezoek brengen bij u thuis voor een vrijblijvende offerte.

Wij bieden u scherpe prijzen aan, tegelijkertijd goede kwaliteit.

Onze monteurs zijn ervaren in hun werk, zoals ook onze inhuur bedrijven.

Bereikbaar bij storingen binnen kantooruren: 06-37342388 Bereikbaar bij storingen buiten kantooruren: hollandgaatduurzaam@gmail.com

Het is mogelijk om de opgewekte vermogens via een app te volgen op uw telefoon.

Neem contact met ons op voor advies of een offerte